1:10 EL-Touring i JSTCC/Ske-å


Sedan sommaren 2012 kör vi i huvudsak 1:10 EL-Touring på bana...

 

(Har du endast en annan glödstiftsbil så får du givetvis köra med den som tidigare. Dock så härskar el i vår tävlingscup.)

 

Vi deltar i NTCC som är en Norrländsk cup och har en egen sida HÄR.

 

Har du ingen bil?

Det finns olika kit som du kan bygga på med radio, motor mm. (Bäst är att köpa ett rent chassi och komplettera med rätt elektronik direkt.)

 

Bil: Köp t.ex. en begagnad Xray T4 om du bor i Skellefteå.

Ett tänkbart paket med bil och med hopplockad elektronik samt en laddare (i alla fall minst 5-6A, men med rätt köp får du en som klarar 10A) samt 2 batterier. Nybörjare får alltid dispens i NTCC för en bil som inte uppfyller regelboken. Du kan därutöver behöva däck och snart en motor och motordrev för att kunna vinna regelrätt, vilket ger en kostnad på ca 5-6000kr för en begagnad utrustning.. Köp så att du klarar dig utomhus direkt, t.ex. fartreglage på över 60A så blir det billigare i längden. Hör av dig så berättar jag mer.

 

Att köpa begagnat är ALLTID ett alternativ men kan vara svårt att få tag i den rätta dealen. Men med beg. går att göra klipp men inte alltid att man sparar så mycket pengar.

 

Är du det minsta tveksam, hör av dig innan köp! Vi vill att alla våra nya medlemmar ska vara nöjda med sitt köp och det blir man lättare om du köper "rätt" direkt. 

Reglerna vi kör med i Skellefteå finns att läsa på www.ntcc.se och där finns även tävlingsdatum mm.

Ett försök att visa hur det skulle kunna se ut i en framtida hall för RC. Kort film från hallen och övriga utrymmen. (Problem att se? Använd "VLC" för att se filmen)


Om du missat index sidan, klicka här.

© JSTCC 2022